Menu
0
0

Aké sú výhody tapiet?

Každý človek chce byť zo svojej podstaty originál a jedinečnú by chcel mať aj svoju domácnosť. To niekedy býva vzhľadom k finančným možnostiam problematické, ale verte, že aj za málo peňazí môžete mať veľa muziky. Keď totiž svoje steny „oblečiete tapetami“, získate interiér, ktorý bude len a len váš.

Tapety na stenu, či už ide napríklad o tapety do kúpeľne alebo detské tapety do izbičky, si väčšina ľudí kupuje práve z estetických dôvodov. Tapeta totiž môže byť v neuveriteľnej škále farieb, vzorov a štruktúr, čoho nejde klasickou farebnou výmaľbou nikdy dosiahnuť. Ich dizajnovú rôznorodosť ešte rozširuje materiál, z ktorého je tapeta vyrobená, môže ísť napríklad o samolepiace tapety, vliesové tapety, vinylové tapety, 3D tapety alebo veľmi moderné 3D obklady.

Izolujú zvuk a teplo

Plusom tapiet ale rozhodne nie je len ich zaujímavý a originálny vzhľad. Výhodné tiež je, že vedia skryť trhlinky na stenách a vyrovnávajú nerovnosti. Tapety pri tom vďaka svojej priedušnosti nechajú stenu dýchať, a tak nevznikajú plesne. Ďalšou prednosťou tapiet na stenu sú ich izolačné vlastnosti. Čiastočne tlmia zvuky medzi jednotlivými miestnosťami a tiež fungujú ako tepelná izolácia. 
 
Opomenúť u tapiet nemožno ani ich veľkú flexibilitu. Môžete si nimi ozdobiť všetky izby, pretože je možné ich použiť na celý rad povrchov, nielen na klasické omietky a sadrokartón, ale aj na betón či umakart. Samolepiace tapety možno použiť aj na kov, plast alebo sklo, takže už dávno neplatí, že tapetovať sa musia len steny. Čím ďalej populárnejšie je tapetovanie dverí a nábytku. Skvelé je, že niektoré tapety možno aj umývať vodou. 
 

tapety na stenu vyhody

Súvisiace články

Späť na výpis článkov