Menu
0
0

Časté otázky a odpovede ohľadom tapiet na stenu

V tomto článku by som sa chcel venovať častým otázkam našich zákazníkov. Ide o otázky, ktoré by Vám mohli pri nákupe tapiet veľmi pomôcť. 

Čo Vás zaujíma ohľadom tapiet na stenu

Zaslať vzorky tapiet?

Áno, vzorky posielame, a to dokonca zadarmo. Objednať si môžete až 6 rôznych vzoriek, a to telefonicky na tel.: +420 608 861 196, a alebo e-mailom: tapety-vzorky@seznam.cz.

Koľko sa dá tapetovať z jednej role tapety? 

Ak je strop vysoký od 250 cm do 330 cm a kupujete tapetu, ktorá je široká 53 cm, dokážete otapetovať stenu 159 cm širokú.  
Z jednej ruličky teda reálne vytapetujete tri zvislé pásy. Pokiaľ objednávate roličku širšiu ako 53 cm, šírku danej tapety vždy vynásobte tromi.

Koľko budem potrebovať lepidla?

Väčšina lepidiel, ktorécponúkame na našom e-shope s tapetami, sú balené vo 200g balení a bohato Vám vystačia k otapetovaniu 5 rolí tapiet.

Je penetrácia dôležitá? 

Áno, pred tapetovaním vždy odporúčame použiť penetráciu. Je to základ každého tapetovania. Celkovo pripraví podklad tak, aby bol dokonale nasiakavý. 

Ktoré tapety zvoliť do kúpeľní a kuchýň?

Na tento účel odporúčame tzv. vinylový stenový obklad. Jedná sa o veľmi kvalitný hrubostenný napenený vinyl, ktorý je odolný voči vode a dokonca aj mastnotám.

Aké sú najčastejšie chyby pri tapetovaní?

Najčastejšou chybou je použitie penetrácie. Stena sa môže rôzne lúpať a tapeta nemusí dobre držať. Druhou najčastejšou chybou je, keď tapetu prevlhčite lepidlom. Prevlhčená tapeta sa viac natiahne a pri vysychaní sa zmrští tak, že urobí medzi jednotlivými pásmi malinké medzierky, ktoré sú potom vidieť. Preto odporúčam nanášať lepidlo skôr valčekom, ktorý dokáže lepidlo naniesť rovnomerne. Ďalej je dôležité vždy lepiť tapety pri dokonalom osvetlení. Pri zlom svetle nie sú vidieť chyby.

Aký je rozdiel medzi tapetou a samolepiacou tapetou?

Tapety rozdeľujeme do troch základných skupín. Sú to vliesové, vinylové a papierové tapety. Tieto tapety sa používajú na tapetovanie stien a pri lepení je potrebné použiť lepidlo. Naopak, samolepiace tapety sú natlačené na fóliu a lepidlo už na sebe majú nanesené. Používajú sa skôr k renovácii nábytku či k tapetovaniu dverí.

Je dôležité upraviť pred tapetovaním podklad steny?

Áno, dokonalý podklad je veľmi dôležitý, pretože tapeta vždy kopíruje podklad, ktorý je pod ňou a skôr ho zvýrazní. Preto ho odporúčam vystierkovať tmelom na stenu značky PUFAS. V poradni máme napísaný článok ako na odstránenie tapiet a prípravu podkladu

Aký je termín doručenia tapiet?

Na trhu je v súčasnosti okolo 4000 rôznych vzorov tapiet. My sa snažíme mať skladom tie najpredávanejšie vzory, ale mať na sklade všetko bohužiaľ nie je možné. Zvyšné vzory tapiet objednávame priamo od výrobcov a vždy sa snažíme, aby boli tapety u zákazníka do týždňa. Ak je termín doručenia dlhší ako 4 dni, píšeme každému zákazníkovi informačný e-mail o termíne expedície od nás.

Aké sú ideálne lepidlá?

Lepidlá vyberajte podľa toho, aké tapety si objednávate. Na vliesové tapety ponúkame priamo lepidlá určené na vlies, rovnako tak je tomu u vinylových tapiet, kde tiež musíte použiť špeciálne lepidlo a pri papierových tapetách sú lepidlá s označením normál.
 
 

Späť na výpis článkov