Menu
0
0

Ako využiť samolepiace tapety a fólie

Samolepiace fólie (niekedy sa im hovorí samolepiacou tapety) sú skvelým pomocníkom do domácnosti, keď túžite po drobnej rýchlej zmene alebo keď potrebujete ľahko a za pár minút skryť nejaké nedostatky (naštiepnutia roh skrinky, poškriabané povrchy ...). Sú vaše dvere stále funkčné, ale už vás nudia, alebo sú popraskané? Jednoduchá pomoc. Polepte ich fóliou.

Fólia je veľmi efektívnym a predovšetkým lacným prostriedkom, ako sa s vylepšením dizajnu interiéru vysporiadať. Nemusí ísť pritom len o renováciu Vášho súčasného nábytku. Vďaka samolepiacim tapetám si totiž môžete v bazáre lacno kúpiť napríklad aj také skrine, ktoré sa nehodia do Vášho bytu a s ničím neladia. Pomocou fólie potom skriňu pretvoríte k svojmu obrazu.

Kde je možné nalepiť samolepiace fólie?

  • Dvierka kuchynskej linky
  • Plocha za kuchynskou linkou
  • Dvere
  • Skrine
  • Stôl
  • Chladnička
  • Obkladačky
  • Umakartové plochy
  • Ďalší hladké povrchy

TIP: Samolepiace fólie je možné čistiť mydlovou vodou alebo saponátom.

Renovácia nábytku

Najčastejším spôsobom využitia samolepiacich tapiet a fólií je takzvaná renovácie nábytku. Nemusíte investovať čas a peniaze do kúpy nových skríň, a napriek tomu Váš nábytok vo výsledku bude vyzerať skvele. Na trhu nájdete veľké množstvo fólií s imitáciou rôznych druhov dreva, takže sa dá nájsť vhodná tapeta pre každý interiér. Samolepiace fólie sa predávajú v metráži, takže je potrebné starostlivo si vymerať, koľko metrov budete potrebovať.

V ponuke sú rôzne šírky (45 cm, 67,5 cm a 90 cm) - vďaka tomu si môžete vybrať tú, ktorá pokryje celé dvierka, bez toho aby bolo potrebné ju napájať vedľa seba, a zároveň tú, ktorú nebude nutné zbytočne veľa orezávať a vytvárať odpad.

Imitácia dreva, mramoru alebo kachličiek

Okrem imitácia rôznych druhov dreva možno zakúpiť aj imitáciu mramoru alebo obkladačiek. Takže ak máte starú kuchynskú linku a túžite mať za pracovnou plochou "vykachličkované", nemusíte kvôli tomu podnikať zložité stavebné úpravy. Stačí na stenu za pracovnou plochou kuchynskej linky nalepiť samolepiacu fóliu s imitáciou kachličiek, a máte hotovo.

TIP: Ak chcete fóliu odstrániť, nahrejte ju pomocou fénu. Potom je ich odlepenie ľahšie.

Fólie na chladničku

Samostatnou kategóriou sú potom samolepiace fólie na chladničku. Predáva sa priamo v rozmere vhodnom na chladničku.
 
Samolepicí folie na lednici Paříž    Návod na nalepení samolepicí folie

Späť na výpis článkov