Menu
0
0

Ako lepiť samolepiace podlahové štvorce Deco Floor

Hovoríte si, že by si vaša domácnosť zaslúžila novú podlahu? Vyskúšajte samolepiace podlahové štvorce. Môžete ich lepiť na všetky hladké, suché, pevné a nesavé podklady, takže nie je potrebné likvidovať starú nevzhľadnú dlažbu. Navyše máte na výber z moderných i retro dekórov. A samotné lepenie štvorcov je jednoduché. Zvládne ho každý šikovný kutil, my vám ukážeme, ako na to.

samolepicí podlahové čtverce a jejich lepení

Čo budete k lepeniu podlahových štvorcov potrebovať

Príprava podkladu: Podklad zbavte mastnoty, prachu a špiny. A môžete sa pustiť do práce. Výhodou samolepiacich štvorcov na podlahu je to, nie je potrebné plochu, na ktorú ich budete lepiť, dôkladne pripravovať ani penetrovať ako v prípade tapiet.

Ako lepiť štvorce Deco Floor

Podlahové štvorce začnite lepiť od stredu miestnosti. Najskôr si naznačte pravouhlý stredový kríž uprostred miestnosti a prvé kusy PVC samolepiacich podlahových štvorcov nalepte podľa naznačených kolmých čiar. Nepotrebujete lepidlo, stačí odstrániť kryciu vrstvu zo spodnej strany štvorca, starostlivo položiť súbežne s líniami a po celej ploche, predovšetkým pri krajoch, pritlačiť pomocou tapetárskeho valčeku.

Ďalšie štvorce potom prikladajte k hranám už nalepených kusov. Materiál, z ktorého sú štvorce vyrobené, je možné pri stenách, nábytku a iných nerovnostiach ľahko strihať nožnicami alebo zarezávať odlamovacím nožíkom.

lepení podlahových čtverců Deco Floor

lepení podlahových čtverců

Dobré rady na záver

  • Dajte pozor na vlhké miestnosti, interiéry s vyhrievanou podlahou, drevené podlahy, krytiny z laminátu, parkety, click vinyl a miestnosti s príliš nízkou teplotou. Ideálny podklad pre lepenie PVC samolepiacich podlahových štvorcov sú dlažby, kachličky a všetky nesavé hladké povrchy.
  • Ak sa na niektorých miestach dlaždice odlepia tak PVC podlahový štvorec nahrejte fénom.
  • Tento materiál nie je určený k horizontálnemu lepeniu.

Späť na výpis článkov